Aanpak

De architect volgt het project van begin tot einde op, van de eerste schetsen tot de uiteindelijke bouw. Bij het uitwerken van de eerste voorontwerpen worden er altijd volumestudies in de vorm van maquettes of 3D simulaties gemaakt. Zo heeft de bouwheer een perfect beeld van de bouwlagen, doorsneden en aanzichten. Op die manier kan ook de schaal van het gebouw en zijn omgeving ingeschat worden. Als het definitief voorontwerp af is wordt er een exacte lijst van de verschillende bouwfases opgemaakt. Deze lijst bestaat uit concrete offerteaanvragen, zo kunnen er nog eventuele aanpassingen gemaakt worden. In de volgende fase wordt het project helemaal uitgevoerd. Een uitgebreid lastenboek en bijhorende meetstaat staan garant voor een correcte aanbesteding. De architect begeleidt de bouwwerken tot een mooi afgewerkt geheel. Als het gebouw helemaal af is, kan het interieur nog helemaal naar eigen smaak ingevuld worden met ontwerpen voor keuken, kasten, badkamermeubilair enzovoort.

Het Bureau

Het Architectenbureau bestaat uit 2 architecten waarvan 1 zaakvoerder en 1 zelfstandig medewerker. Het bureau wordt ondersteund door een studiebureau voor stabiliteit en technieken en een landschapsarchitect.

Historiek

Architect Frederic Leers studeerde in 1982 af aan het St. Lukasinstituut te Schaarbeek. Hij begon al snel als zelfstandig architect na stages bij onder andere LR.-Architect TH. Foubert en Architect R. Sels. Hij ontwierp woningen, kantoorpraktijken, appartementen en zelfs meubilair. Het liefst van al ontwerpt hij totaalprojecten. Tegenwoordig houdt hij zich ook bezig met verbouwingen en interieurontwerpen.

About